Livesänd matcherna via "Min Fotboll"

Eftersom uppmaningen från svensk fotboll idag är att spela matcher utan publik. Så finns det ett utmärkt tillfälle att livesända matcherna genom appen "Min Fotboll".
Det är enkelt att sända men den som sänder behöver en roll som ledare, admin eller rapportör för laget. Så skapa använderen i god tid så familj och vänner kan se barn och ungdomar spela.

Halmstadslägret ställs in.

Utvecklingslägren för 15-åriga pojkar och flickor ställs in. SvFF meddelade idag att det traditionstyngda lägret i Halmstad inte kommer att genomföras i sommar. Läs nyheten i sin helhet här.

Kompensationsstöd till idrottsföreningar

Regeringen gav den 20 mars beskedet att ett stödpaket på 500 miljoner kronor avsätts för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen. På den sidan nedan hittar ni riktlinjer för idrottsföreningar som vill söka kompensationsstöd.

Syftet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

Riktlinjerna är fastställda av RF:s generalsekreterare (GS) och utgår från det regelverk för kompensationsstödet som beslutats av Riksidrottsstyrelsen (RS).

Till RFs Kompensationsstöd IF

Uppdaterade riktlinjer från SvFF

Nu har det gått en dryg vecka sedan SvFFs riktlinjer med anledning av Corona uppdaterades så nu är det dags för ytterligare förtydliganden. Denna gång handlar det om matcharrangemang och hur vi ska tänka runt detta. Ni hittar riktlinjerna i sin helhet här.

SvFFs uppdaterade riktlinjer 200416

Så har SvFF kommit med nya riktlinjer för vad som gäller för fotbollen en stund framöver.

I korthet betyder det att alla barn- och ungdomsmatcher kan spelas där spelarna är födda 2002 eller senare. Alla seniormatcher ställs in tillsvidare, såval tävlings- som träningsmatcher. Riktlinjerna i sin helhet hittar du här.

Vid fotbollsmatcher gäller det att arrangören försöker undvika publik genom skyltning och/eller att låsa grindar och dörrar in till idrottsplatsen. Dessutom skriver Folkhälsomyndigheten:

"Folkhälsomyndigheten anser att det är viktigt att barn och ungdomar fortsätter att röra på sig. Risken för smittspridning inom barn- och ungdomsidrotten är liten under förutsättning att myndighetens råd följs i övrigt. Det är viktigt att:

  • bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna
  • det finns goda möjligheter att tvätta händerna
  • trängsel mellan människor undviks."

Nya råd till fotbollen från Folhälsomyndigheten och SvFF

Idag ger SvFF följande besked på sin hemsida:

"Folkhälsomyndigheten presenterade idag uppdaterade och förtydligade råd till idrotten. Med anledning av det kommer också Svenska Fotbollförbundet att anpassa sina riktlinjer för svensk fotboll. Riktlinjerna kommer att publiceras här under eftermiddagen/kvällen"

Med anledning av detta avvaktar JHFF något med att komma med nya beslut kring distriktets verksamhet trots att vi tidigare sagt att vi skulle komma med beslut senast idag 16/4. Detta för att slippa gå ut med beslut som vi tvingas riva upp om SvFF kommer med andra riktlinjer.

Det vi kan utgå ifrån efter att ha hört folkhälsomyndighetens presskonferens idag är att barn och ungdomsmatcher kan fortsätta spelas.

Ett beslut som togs av JHFFs styrelse igår 15/4, och inte kommer att påverkas av de nya råden/direktiven, är att alla av JHFF anordnade, fysiska möten och utbildningar inomhus skjuts upp tillsvidare. (Upptaktsträffen för 7 mot 7, 21/4, kommer att hållas som digitalt möte. Vi återkommer med detaljerad information till kontaktpersoner för lagen)

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter