Råd & Vård

Måndagen den 15 maj får svensk fotboll som första idrott tillgång till den nya tjänsten "Råd och vård för idrottsskador" inom ramen för Folksams idrottsförsäkring, dvs den försäkring som samtliga fotbollsspelare är täckta av.

(klicka på nyheten för info)

Tjänsten är utvecklad i nära samarbete mellan Folksam och SvFF och syftar till att kunna ge skadade spelare ett gott första omhändertagande för att så snabbt som möjligt få dem tillbaka till idrotten och undvika komplikationer.

Ett nätverk av erfarna idrotts-sjukgymnaster och läkare står beredda att hjälpa våra spelare från och med nästa vecka. Inga självrisker eller avgifter överhuvudtaget kommer att tas ut. Så här går man till väga när skada har inträffat:

  1. Spelare/ledare/förälder ringer "Råd och vård för idrottsskador" - 020 44 11 11
  2. En sjukgymnast svarar i telefonen och ger råd för den aktuella situationen.
  3. Om sjukgymnasten bedömer att spelaren behöver få träffa en vårdgivare kan denne boka en tid till spelaren direkt i telefonen.
  4. Spelaren besöker sjukgymnast eller läkare. Det är också möjligt att få ett återbesök hos sin sjukgymnast eller en röntgen hos sin läkare. (Det finns dock en begränsning på max 2 sjukgymnastbesök, 1 läkarbesök, 1 röntgen.