Flickor 02 på Utvecklingslägret i Halmstad

16 tjejer född 2002 har varit på Utvecklingslägret i Halmstad och genomfört fyra träningar och tre matcher. Vi ställde några frågor till en av tränarna, Jörgen Didriksson, som tillsammans med Hanna Eriksson och målvaktsinstruktören Robert Hagelin.

Hur har veckan varit? Det har varit en intensiv vecka, med mycket jobba och tänka fotboll.

Har träningarna varit bra? Spelarna har fått träna mycket i spelform, för att de ska få känna igen sig inför framtida matcher. Vi fick bland annat en träning med riksinstruktören Annelie Andersén där tjejerna fick lära sig detaljer i spelet.

Hur har spelet i matcherna fungerat? Vi var otroligt imponerad av hur tjejerna löste organisationen offensivt som defensivt. En detalj i det offensiva som vi är riktigt nöjda med är våra spelvändningar högt upp i plan. De visar att tjejer från Jämtland-Härjedalen står sig bra mot andra distrikt.

Vad har ni lärt er? Vi har lärt oss mycket om hur andra distrikt tänker angående fotboll, tex deras arbetssätt i spelet och spelarutveckling. Tjejerna har fått lära sig att vi kan spela bollen snabbare. De har även lärt sig vad som krävs under en sådan här intensiv vecka, tex vila, kost och att passa tider.

Vad har varit nyttigast? Att tjejerna fått med sig att tro på sig själva inför träning och match. Och att vi tränat spelform för att vara förberedda inför match.