Nya råd till fotbollen från Folhälsomyndigheten och SvFF

Idag ger SvFF följande besked på sin hemsida:

"Folkhälsomyndigheten presenterade idag uppdaterade och förtydligade råd till idrotten. Med anledning av det kommer också Svenska Fotbollförbundet att anpassa sina riktlinjer för svensk fotboll. Riktlinjerna kommer att publiceras här under eftermiddagen/kvällen"

Med anledning av detta avvaktar JHFF något med att komma med nya beslut kring distriktets verksamhet trots att vi tidigare sagt att vi skulle komma med beslut senast idag 16/4. Detta för att slippa gå ut med beslut som vi tvingas riva upp om SvFF kommer med andra riktlinjer.

Det vi kan utgå ifrån efter att ha hört folkhälsomyndighetens presskonferens idag är att barn och ungdomsmatcher kan fortsätta spelas.

Ett beslut som togs av JHFFs styrelse igår 15/4, och inte kommer att påverkas av de nya råden/direktiven, är att alla av JHFF anordnade, fysiska möten och utbildningar inomhus skjuts upp tillsvidare. (Upptaktsträffen för 7 mot 7, 21/4, kommer att hållas som digitalt möte. Vi återkommer med detaljerad information till kontaktpersoner för lagen)