Jämtlands Gymnasium NIU

Det finns nu möjlighet att lämna in ansökan för NIU Fotboll med start höstterminen 2021. Sista ansökningsdag är 1 dec 2020. För att komma till ansökningssidan klickar du här

Här nedan kan du läsa lite mer om Idrottsprogrammet på Jämtlands Gymnasium :

"Idrottsprogrammet är utbildningen för dig som vill kombinera studier med en elitsatsning inom fotboll (samt en del andra idrotter förstås).

Du läser något av de nationella programmen Barn- och fritid (alla inriktningar), Samhällsvetenskap (inriktning Beteendesvetenskap) eller Naturvetenskap (inriktning Naturvetenskap) - men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov. Utöver de gymnasiegemensamma kurserna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du 500 poäng Specialidrott på Idrottsprogrammet.

Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden - och tränarna på Idrottsprogrammet tillhör de främsta i länet. Jämtlands Gymnasium har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU).

På Idrottsprogrammet har du fyra förmiddagar per vecka med idrottsteori och praktik samt får flera särskilda träningsveckor under läsåret."

Ni kan även gå in på hemsidan för Jämtlands Gymnasium för att få mer information angående Idrottsprogrammet och skolan.

Klicka på länken nedan.

www.jgy.se/niu

***********************************